Hij is het beeld van de onzichtbare God De lijkwade van Turijn

Hij is het beeld van de onzichtbare God De lijkwade van Turijn

2 k vues • 01/06/2010 • 35:57

Tussen 11 april en 23 mei zijn er meer dan 2 miljoen pelgrims op weg gegaan naar de Kathedraal van de Heilige Johannes de Doper in Turijn in Noord Italië. Ze zijn gekomen om een van de meest mysterieuze voorwerpen van de westerse wereld te aanschouwen: de lijkwade van Turijn.
Dit linnen doek is de enige in de wereld waarop we een afdruk van een lichaam zien, een lichaam dat in het doek gewikkeld was. Te zien is: een gefolterde dode man, die volgens medische studies een werkelijke foltering heeft doorstaan. Het Evangelie in beeld, de passie van Jezus Christus is in de kleinste details te zien.

Tijdens deze film worden verschillende vraagstukken behandeld, waarvan de antwoorden ons naar een werkelijke aanschouwing van de lijkwade leiden, die vandaag nog steeds een mysterie blijft:

1. Wat is de oorsprong van de lijkwade?
2. Hoe heeft de afbeelding zich op de lijkwade kunnen vormen?
3. Wie is de man op de lijkwade?
4. Wat is de leeftijd van de lijkwade?
5. De afdruk van de lijkwade op ons leven.

Verschillende getuigen, waaronder bekende wetenschappers, proberen op deze vragen antwoord te geven:

Barrie Schwortz: Amerikaanse wetenschapsfotograaf, hij was lid van het team STURP (Shroud of Turin Research Project) in 1978. Hij is joods en heeft 32 jaar lang de lijkwade onderzocht! Zijn onderzoek heeft hem ervan overtuigd, dat dit mysterieuze doek met verbazingwekkende wetenschappelijke eigenschappen, inderdaad het doek is dat het lichaam van Jezus van Nazareth heeft omhuld na zijn dood op het kruis. Het onderzoek van de lijkwade heeft zijn leven op zijn kop gezet!

Thibault Heimburger, Franse dokter en wetenschapper, en Sébastien Cotaldo, twee schrijvers van het boek: „De lijkwade van Turijn, de laatste ontdekkingen”. Zij helpen ons om het mysterie van de lijkwade, wetenschappelijk enigma en 'uitdaging voor onze intelligentie' (volgens Johannes Paulus II in 1998), te ontdekken. De lijkwade blijft de wetenschap en zijn zekerheden uitdagen; hoe heeft de afbeelding zich op het doek kunnen vormen, wat is de leeftijd van de lijkwade: het blijft vandaag nog steeds een enigma!

Tegelijkertijd zijn er vele mensen, die door de aanschouwing van het gemartelde lichaam, de liefde van de Zoon van God voor ieder mens erkennen, door het sterven van Jezus en zijn verrijzenis. Dit is ook het geval bij Béatrice Guespereau, Franse, Vice-President van de Vereniging „Montre-nous ton Visage” (Laat ons jouw Gezicht zien). Zij bezoekt tegenwoordig verschillende landen om het licht, dat uitging van de lijkwade en dat haar leven heeft veranderd, door te geven.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Magyar
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Polski
русский (russian)
Česky
Português
Slovenský
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce