Virrasztók „Őröket állítottam”

Virrasztók „Őröket állítottam”

55 vues • 01/11/2013 • 30:11

Az elmúlt hónapokban, az egész világon, Brazíliában, Egyiptomban, Franciaországban és másutt is fiatalok léptek ki az utcára, hogy szavuk eljusson a politikusokig. Egyesek az igazságtalan törvények ellen harcolnak az értékek védelmében, mások a visszaélésekre világítanak rá, ismét mások a demokráciát követelik.
Ezek a fiatalok azt választják hogy az igazságot keresik és elkötelezik magukat mellette, erőszakmentesen, nyilvános akciókkal. Járnak, virrasztanak, állva, ülve, éjjel és nappal, hogy ne aludjon el a lelkiismeret, hogy emlékeztessék a politikusokat a felelősségükre, hogy újramondják az emberiség elidegeníthetetlen alapjait.
Ezeket a fiatalokat látva senki sem maradt közömbös. Megdöbbenést, lázadást vagy épp ellenkezőleg, reményt és örömöt keltenek. Ha nincs is közvetlen kapcsolat köztük, nem a szerveződésükben, körülményeikben, céljaikban vannak közös gyökereik ?
Ez a mozgalom, amely spontán módon, minden társadalmi réteget bevonva született, gondolkodásra késztet minket. Arra hív, hogy gondolkodjunk, hogy képezzük magunkat arra, hogy a Szentlélek hangját egyre jobban felismerve tudjunk választani, hogy a magunk módján mi is virrasztókká váljunk.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
Pour nous aider : https://www.tipeee.com/net-for-god-fr
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Nederlands
Polski
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce

Kit d'animation

Intercession du mois

Ebben a hónapban imádkozhatunk mindazokért a fiatal virrasztókért bárhol a világban, akik az igazságosság és az igazság nevében kötelezik el magukat és az erőszakmentességet választják. A Szentlélek vezessen mindannyiunkat személyesen, hogyan tegyünk tanúságot és hogyan vegyünk részt a politikában és a társadalomban.

Parole du mois

„Falaidra, Jeruzsálem, őröket állítottam;
sem éjjel, sem nappal nem hallgathatnak.
Ti, akik az Urat emlékeztetitek, sosem nyugodhattok!”

A hónap igéje Izajás könyvében található, a 62. fejezet 6. versében