Világosság az éjszakában

Világosság az éjszakában

40 vues • 01/02/2006 • 31:50

Ez a család Marie-Hélène és Laurent de Cherisey családja, akik öt gyermekükkel 14 hónap alatt világkörüli utat tettek. 2004 júliusában hagyták el Franciaországot, majd 18 országban találkoztak és filmeztek olyan férfiakat és nőket, akik országuk egy sürgető problémájával szembesülve, valamilyen megoldás építésén fáradoznak. Ebből a videoanyagból 7 filmet mutatott be a francia televízió, és egy könyv is megjelent, ‘A reménység utazói’ címmel, amelynek ma is nagy a franciaországi sajtóvisszhangja

A cikk elolvasása odáig vezetett, hogy találkoztunk, beszélgettünk velük, végül az ehavi kazetta tartalma is ez lett. Tanúságtételük által lehetővé vált, hogy találkozzunk a 'Reménység tudósítói' szervezettel és alapítójával, Christian de Boisredon-nal. Ez egy olyan szervezet, amely szemben a médiában naponta uralkodó rossz hírekkel, arra bátorít mindenkit, aki világunk problémáinak megoldását szeretné elérni, hogy előnyben részesítsék a jó híreket. !

Ezek a tanúságtevők megszólalnak a ‘Világosság az éjszakában’ című filmben, és megmutatják, hogy mindenki számára lehetséges megtalálni az élet, a reménység útját, akármi történjék is.A problémákat, azok hordozóit és megoldásukat a film három példán, három riporton keresztül mutatja be :
THAIFÖLDÖN: a TV előtt ülő elhagyott fiatalok számára Weera elindít egy képzést, hogy inkább ő maguk gyártsanak jó műsorokat
RUANDÁBAN: az 1994-es népirtás fájdalmait hordozva, három férfi, egy hutu, egy tutszi és egy tua, együtt munkálkodnak népcsoportjaik kiengesztelődésén.
PERUBAN :.Az elhagyatott, mindent elborító szemét- és hulladékhegyeket látva Albina Ruiz kisvállalkozásokat hoz létre, amelyek szétválogatják és tisztogatják a szemetet az újrafeldolgozáshoz: akiket a legjobban sújtott a szemét és a gondatlanság, most ezt felismerve, ezzel keresik a kenyerüket és meg is becsülik érte őket.

Ezek a tapasztalatok csatlakoznak hivatásunkhoz itt a Net for Godban : továbbadni a Jó Hírt a modern kommunkikáció eszközeivel, és megmutatni, hogy lehetséges egységben összegyűlni, imádkozni és dolgozni a békéért és a világért.


Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau de international prière « Net for God ».

Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Italiano
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Nederlands
Polski
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
Chaîne: Net For God

Kit d'animation

Intercession du mois

Imádkozzunk

mindazokért, akik a média világában dolgoznak
mindannyiunk országaiban, különösen, hogy teremtő
és pozitív erővel a Jó Hírt adják tovább.

Parole du mois

« Ha valaki lámpást gyújt, nem teszi a véka alá, hanem a tartóra helyezi,
hogy aki csak belép a házba, lássa világoságát »

Mt 5, 15