Szicília, befogadó föld Találkozás a sebzett emberiséggel

Szicília, befogadó föld Találkozás a sebzett emberiséggel

196 vues • 01/02/2020 • 28:36

Szicília, az Európa és Afrika határán húzódó olasz sziget, évek óta átjáró a gyakran szörnyű körülmények között élő migránsok számára. A filmben három befogadó központot járunk be Palermo városában: az Astalli központot, az Arcobaleno 3P nevű központot és a Missione Speranza e Carità nevű szervezetet, ahol egyszerre találkozhatunk befogadott migránsokkal és a befogadásukra elkötelezett önkéntesekkel. A migránsok különféle útvonalakon jutnak el Szicíliáig, különböző országokból, mint Banglades, Ghána, Nigéria… E történeteknek hála mindenki felfedezhet valamit a befogadás és a találkozás egyetemes történetéből.
A Chemin Neuf Közösség 4 éve van jelen Szicíliában, Altavillában. Egy lelkigyakorlatos házban munkálkodnak, ahol rendszeresen tartanak Szent Ignác-i lelkigyakorlatokat a jezsuitákkal karöltve. A Közösség ezen kívül részt vett 2018–2019-ben az Astalli központ önkénteseinek képzésében és kíséretében.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
Pour nous aider : https://www.tipeee.com/net-for-god-fr
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Español
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Polski
Português
русский (russian)
Česky
Original sous-titré
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce

Kit d'animation

Intercession du mois

Uram, taníts meg minket találkozni veled és felfedezni téged másokban! Nyisd meg a szívünket! Mutasd meg hogyan adod magad nekünk újra és újra, minden nap, hogy valóban testvérekké válhassunk! Mutasd meg nekünk, hogy ebben a csodálatos élő egységben vagy jelen közöttünk! Uram, segíts nekünk felismerni, hogy benned minden találkozásból egység fakadhat!

Parole du mois

Egy hitdoktor igazolni akarta magát, és megkérdezte Jézustól: "De ki a felebarátom?" Válaszul Jézus ezt mondta neki: "Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Egy úton lévő samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta; odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Aztán feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és ápolta. Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek?" Ő így felelt: "Az, aki irgalmas volt hozzá." Jézus erre ezt mondta neki: "Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj."

Lk 10, 29.30, 33-37