Legyenek mindnyájan egy – Az Hautecombe-i Apátság

Legyenek mindnyájan egy – Az Hautecombe-i Apátság

147 vues • 01/02/2013 • 30:37

Ma a Net For God az Hautecombe-i Apátságba vezet bennünket, a Délkelet- Franciaországi Savoya tartományba, hogy rácsodálkozhassunk Isten művének szépségére, amely több mint nyolc évszázada áll ezen a gyönyörű helyen. A Bourget-tó partján fekvő apátságot 1137-ben építették ciszterci szerzetesek, majd 1922-ben a bencések vették át, 1992-ben pedig a Chemin Neuf Közösségre bízták.

Az apátság hivatásához hűen, a csend és az imádság helye maradt, és évente emberek ezreit fogadja különböző országból és keresztény felekezetből. Fesztiválok, fiataloknak szóló lelkigyakorlatok, Kána hét a családoknak, ökumenikus találkozók követik egymást: mind egy-egy lehetőség arra, hogy felfedezzük Jézus Krisztus megváltó erejét minden ember számára.

Az apátság helyet ad az egész év folyamán a Nemzetközi Képzési Központnak is, ahová évente körülbelül hatvan fiatal érkezik 5 kontinensről, különböző felekezetből, azért, hogy részt vegyen egy 3, vagy 9 hónapos bibliai, teológiai és közösségi képzésen. Ez nagyon jó alkalom mindannyiuk számára, hogy képezzék magukat, hogy azután misszióba indulhassanak az Egyház és a világ szolgálatára.

Számos fiatal tesz tanúságot a filmben az Hautecombe-ban megélt tapasztalatáról: ezt „a félrevonulást” a napi személyes ima és Isten igéjére való figyelés táplálja, a testvéri élet pedig segít felfedezni a feltámadott Krisztussal való személyes találkozás mindent megalapozó élményét. Olyan találkozás ez, mely az egész életünket átformálja, amely gyógyít, újjáépít, és mély békét és örömet ad.

Az évek során ez a hely, Hautecombe, a tanítványok iskolája lett, az egység helye, ahol Krisztus mindható Szeretetének köszönhetően lehetséges a kiengesztelődés, és az egyházak, országok közötti falak leomlanak.


This film is made by the Chemin Neuf Community for the International Ecumenical Fraternity, 'Net for God'.

For more information: www.netforgod.tv
To contact us: netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
English
(arabic) العربي
Español
Italiano
Lietuvių
Chaîne: Net For God