Laat hen allen één zijn – De Abdij van Hautecombe (Nederlands – Dutch)

Laat hen allen één zijn – De Abdij van Hautecombe (Nederlands – Dutch)

122 vues • 26/02/2016 • 30:37

Vandaag neemt Net for God U mee naar de Abdij van Hautecombe, in Savoye, in het zuidoosten van Frankrijk, om de schoonheid te ontdekken van het werk van God, die al meer dan acht eeuwen aanwezig is in deze prachtige plaats. De Abdij is gebouwd in 1137 door Cisterciënzer monniken, op de oever van het Lac du Bourget. In 1922 werden deze cisterciënzers vervangen door benedictijnen, die de Abdij in 1992 toevertrouwden aan de Communauté du Chemin Neuf.

De Adbij is trouw aan haar oorspronkelijke roeping van stilte en gebed door elk jaar duizenden mensen te ontvangen uit alle landen, van alle christelijke gezindten. Festivals en retraites voor jongeren, Kanasessies voor echtparen en families, oecumenische colloquia volgen elkaar maand na maand op: zoveel mogelijkheden om de kracht van de genade in Jezus Christus voor elke mens te ontdekken.

Het hele jaar door vormt de abdij een Internationaal Vormingscentrum waar een zestigtal jongeren uit vijf continenten en uit verschillende kerken een Bijbelse, theologische en gemeenschap vorming volgen van drie tot negen maanden, cyclus A of cyclus C genoemd: een bevoorrechte gelegenheid voor elk van hen om zich te vormen en vervolgens op missie te vertrekken, in dienst van de kerk en van de wereld.

Vele jongeren getuigen in deze film over de ervaring die zij hebben meegemaakt in Hautecombe : deze afgelegenheid, afzondering, gevoed door het dagelijkse persoonlijke gebed, luisterend naar zijn Woord, en het broederlijke leven bevoordelen deze persoonlijke ontmoeting met Christus, ontmoeting die ieder leven omvormd, die geneesd, die hersteld, en die een vrede en een diepe blijheid schenkt.

Deze plaats van Hautecombe is jaar na jaar een school der discipelen geworden, een plaats der eenheid, waar, dank zei de overmachtigheid van de Liefde van Christus, de vergeving mogelijk is, en de hekken tussen Kerken en landen omvallen

This film is made by the Chemin Neuf Community for the International Ecumenical Fraternity, 'Net for God'.

For more information: www.netforgod.tv
To contact us: netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Chaîne: Net For God