Het kleine begin van de Gemeenschap Chemin Neuf

Het kleine begin van de Gemeenschap Chemin Neuf

223 vues • 01/06/2013 • 28:46

Vandaag nodigt Net for God U uit de genade te ontdekken van het begin van de Gemeenschap Chemin Neuf, internationale katholieke gemeenschap met oecumenische roeping. Momenteel is zij aanwezig in 27 landen van de vijf continenten, verzamelt ze 1800 leden, echtparen, toegewijde alleenstaanden, mannen en vrouwen van alle christelijke gezindten. Geboeid door de eenheid bidden en werken ze met al hun krachten, in de beweging van de heilige Geest, om de ‘onpeilbare rijkdom van Christus’ te verkondigen aan alle mensen. Doorheen meerdere missies, hebben duizenden jongeren, echtparen en gezinnen hun leven veranderd gezien door Christus!

Maar wat is de oorsprong van het wonder van de kleine Gemeenschap Chemin Neuf?
Als 1800 leden vandaag de dag dit Gemeenschapsleven in navolging van Christus delen, is dat omdat hun roeping steunt op de ervaring van het doopsel in de geest, ervaren door twee jonge franse jezuïeten Laurent Fabre en Bertrand Lepesant in 1972. Geholpen door drie Amerikanen, een jonge jezuïet en twee jonge episcopalen afkomstig uit de charismatische vernieuwing, beleven ze in de buurt van Lyon in Frankrijk dit nieuwe Pinksteren: ze worden ondergedompeld in de liefde van God de Vader.

Terug in Lyon, delen ze hun ervaring, richten ze een charismatische gebedsgroep op: bekeringen, genezingen, tekens en wonderen, de gebedsgroep houdt niet op te groeien. Maar is het voldoende elkaar slechts een keer per week te ontmoeten? Zeven onder hen besluiten in gemeenschap te leven en alles te delen, zoals in de tijd van de handelen van de Apostelen: het is het begin van de Gemeenschap Chemin Neuf, in de Montée Chemin Neuf 49 in Lyon, op de heuvel van Fourvière; een reeds bewerkte grond dankzij het bloed van martelaren zoals de Heilige Blandine, Heilige Potin, Heilige Ireneus en veel andere…
In de loop der jaren wordt de Gemeenschap opgebouwd, onder de leiding van de Heilige Geest in een broederlijke Gemeenschap en door de werking van meerdere charisma, en beleeft ze een grote uitbreiding.

In deze film laten Vader Laurent Fabre, stichter en verantwoordelijke van de Gemeenschap en Zuster Jacqueline Coutellier, één van de zeven personen aan de basis van de Gemeenschap, ons binnengaan in dit wonderlijke werk van de Heilige Geest!

This film is made by the Chemin Neuf Community for the International Ecumenical Fraternity, 'Net for God'.

For more information: www.netforgod.tv
To contact us: netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Magyar
Italiano
日本 (japanese)
Lietuvių
Malagasy
Kirundi
русский (russian)
Slovenský
Português
Polski
Latviski
(arabic) العربي
Česky
Español
Chaîne: Net For God