Haoxin és a Kereszt Kínától a Sophia Antipolis-i plébániáig

Haoxin és a Kereszt Kínától a Sophia Antipolis-i plébániáig

77 vues • 01/12/2009 • 30:32

Hogyan nyilatkoztatja ki magát Isten? Miként ismerhetjük fel működését az emberek szívében? Miként hirdethetjük Jézus Krisztus evangéliumát minden népnek?

A következő film Kínából, a Sophia Antipolis-i katolikus plébániára vezet bennünket, amely Dél- Franciaországban, a Francia Riviérán (Azúr-part) található. Haoxin megrendítő története és Gilles Sander atya tanúságtétele, aki arra szenteli életét, hogy az Isten Igéjét a Franciaországban élő kínaiak között hirdesse, ráébresztenek bennünket, milyen nagy ennek a kontinensnek, Kína evangelizációjának tétje (1,3 milliárd kínai)
Haoxin (ejtsd: haosin) a fiatal sanghaji kínai, miután városának katedrálisában személyes Isten-tapasztalatban volt része, Franciaországba érkezik hogy megismerhesse a keresztények Istenét. Soha életében nem találkozott kereszténnyel! Sophia Antipolisban indul el az Isten felé vezető úton... és ez később megváltoztatja menyasszonyának, Lili-nek és buddhista szüleinek az életét is.
Hasonlóképpen átalakult az élete Krisztus által sokaknak a Sophia Antipolis-i Szent Pál, a Nemzetek Apostola plébánián, amelyet 2001 óta a Chemin Neuf Közösségre bíztak. Papok, szerzetesek és családok együtt, a szegény és alázatos Krisztust követve az Egyház, a plébánia szolgálatát választották.

A Szent Pál, a Nemzetek Apostola plébánia keresztény közössége egy olyan óriási ipari város közepén jött létre, amelynek 1300 bejegyzett vállalata van és ahol naponta 30000 ember dolgozik. A keresztény közösség szüntelenül hirdeti, hogy a Krisztussal való találkozás minden ember számára lehetséges, bárki is legyen ő!

Az ipari város plébániájáról többen is vállalták, hogy tanúságot tesznek arról, hogyan találkoztak személyesen Krisztussal, és hogyan alakította át ez a találkozás a családi életüket, a munkájukat, kapcsolataikat... Hitük arra hív bennünket, hogy hagyjuk megújítani Krisztus által értelmünket, emberi bölcsességünket és hogy fogadjuk Őt be életünk konkrét helyzetébe, anélkül, hogy határokat szabnánk neki.


Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Nederlands
Polski
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
中国人 (chinese)
Chaîne: Net For God