Haoxin en het kruis Van China naar de parochie van Sophia Antipolis

Haoxin en het kruis Van China naar de parochie van Sophia Antipolis

7 vues • 01/12/2009 • 30:32

Hoe manifesteert God zich? Hoe herkennen we zijn actie in onze harten?
Hoe het Evangelie van Jezus Christus aan alle volken verkondigen?

Deze film brengt ons deze maand van China naar de katholieke parochie van Sophia Antipolis aan de Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk.
Het aangrijpende verhaal van Haoxin en de getuigenis van Pater Gilles Sander, die zich inzet voor de verkondiging van Gods Woord bij de Chinezen in Frankrijk, doen ons de inzet van de evangelisatie op dit Chinese continent (1,3 miljard chinezen), begrijpen.
Haoxine (Hoachine uitspreken) is een jonge chinees uit Shanghaï die, nadat hij een godservaring opdoet in de kathedraal van zijn stad, in Frankrijk aankomt en op zoek is om de God van de christenen te leren kennen. Hij heeft nooit christenen in zijn leven ontmoet! Het is in Sophia Antipolis dat hij op weg zal gaan naar God. Dit haalt ook zijn verloofde, Lili, en zijn ouders overhoop die uit een boeddhistische cultuur komen.
Zulke levensveranderingen door Christus zijn talrijk in de parochie van de heilige Paulus van de naties van Sophia Antipolis die vandaag geleid wordt door de Gemeenschap Chemin Neuf sinds 2001. Tesamen, priesters en toegewijde alleenstaanden en gezinnen hebben gekozen om de Kerk, de parochie te dienen in navolging van de arme en nederige Christus.
Gesitueerd temidden van een grote technopool die 1300 ondernemingen telt en waar elke dag 30000 mensen werken, houdt de christelijke gemeenschap van de parochie van de heilige Paulus van de naties niet op te verkondigen dat Christus ontmoeten voor elke mens, hoe hij ook is, mogelijk is.
Verschillende parochianen van de technopool hebben aanvaard te getuigen van hun persoonlijke ervaring met Christus, van de manier waarop deze ontmoeting hun gezinsleven, hun professioneel leven en hun relaties verandert. Hun geloof roept ons op onze intelligentie en onze menselijke wijsheid te laten hernieuwen door Christus, en Hem grenzeloos te ontvangen in het concrete van onze levens!

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Magyar
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Polski
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
中国人 (chinese)
Lingala
Mooré
Chaîne: Net For God