Ferenc pápa forrásánál

Ferenc pápa forrásánál

146 vues • 10/01/2020 • 28:14

Mióta 2013-ban pápává választották, Ferenc pápa arra hívja az egyházat, hogy közel hozza egymáshoz az embereket, és figyeljen arra, miként jelenik meg Isten mindenkin keresztül. Szabad egyházat szeretne, amely a küldetése felé fordul Krisztussal a középpontjában.
Ahhoz, hogy megértsük az első latin-amerikai pápa indíttatásainak mélységét, egészen a forrásig, Argentínáig kell visszamennünk, ahol Jorge Mario Bergoglio született és élt. Spiritualitásának középpontjában a nép és a megtestesülés áll. Ez az irgalom megtapasztalásának élményéből fakad, Isten várta, és magához hívta. A lelki megkülönböztetés gyakorlatát a Loyolai Szent Ignác Lelkigyakorlatok című könyvéből szerezte meg.
A filmben találkozunk a Keresztény Élet Közösségének tagjaival, akik Ferenc pápa nyomait követik, jezsuita társaival és azokkal, akik még Buenos Aires-i érsekként ismerték.Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
Pour nous aider : https://www.tipeee.com/net-for-god-fr
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Español
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Polski
Português
русский (russian)
Česky
Original sous-titré
Français
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce

Kit d'animation

Intercession du mois

Uram, taníts minket arra, hogy szüntelenül hallgassunk a Lélekre, aki elküld minket és egyházadat a testvéreinkkel való találkozásra, az örömödről való tanúságtételre.

Parole du mois

"Hajnaltájban, amikor még sötét volt, Jézus elindult, és kiment egy elhagyatott helyre imádkozni. Simon és társai utánamentek, hogy megkeressék. Amikor megtalálták, ezt mondták neki: „Mindenki téged keres.” De ő így válaszolt: „Menjünk máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, hiszen azért jöttem ki.”

Márk 1:35–38