Dorothy Day: Lázadó a paradicsomban

Dorothy Day: Lázadó a paradicsomban

225 vues • 01/10/2022 • 28:54

Dorothy Day az egyik legbefolyásosabb XX. századi amerikai személyiség. A Katolikus Munkásmozgalom társalapítója, ami a legszegényebbek szolgálatára jött létre, egy életen át küzdött a kirekesztettség, a szegénység, társadalmi és faji igazságtalanság ellen. Egy olyan időszakban, amelyet számos világkonfliktus jellemzett, ő radikálisan kiállt a pacifizmus mellett. Képes volt összekapcsolni a Biblia és a szentek által inspirált imaéletet és a kor küzdelmeinek középpontjában álló cselekvő életet. Lépjünk be vele ebbe a dinamikus Krisztus-követésbe: "amit mi akarunk, hogy megváltozzon a világ"

This film is produced by the Chemin Neuf Community via the 'Net for God' international prayer network.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière "Net for God".
https://www.laboutique-chemin-neuf.com/fr/accueil/films-net-for-god

Fore more information: https://www.netforgod.tv
Facebook: @INTERNATIONAL.ECUMENICAL.FRATERNITY
Instagram: @net_for_god
Twitter: @NetforGod
To contact us: netforgod@chemin-neuf.org
To help us: https://payments.chemin-neuf.org
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
Español
Italiano
Kirundi
Latviski
Malagasy
Polski
Original sous-titré
Lietuvių
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce

Kit d'animation

Intercession du mois

Urunk, Dorothy Day példájával imádkozunk, hogy mi is az egység és a testvériség hordozói legyünk mindazokon a helyeken, ahol élünk.

Add meg nekünk a kegyelmet, hogy gondoskodjunk a körülöttünk élő legszegényebbekről és hogy merjük bátran elkötelezni magunkat az igazságos és pacifista ügyek érdekében.

Eléd hozzuk a szomszédságunkban, az országainkban lévő társadalmi és faji igazságtalanságokat és konfliktusokat. Jöjj és hozd el békédet, örömedet, kegyelmedet e világnak, Uram. Hadd legyen jóságod ismert ezen a földön.

Parole du mois

"Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, idegen voltam, és befogadtatok engem, mezítelen voltam, és felöltöztettetek, beteg voltam, és meglátogattatok, fogságban voltam, és ti eljöttetek hozzám" (...) "Bizony, mondom nektek amikor megtettétek egynek a legkisebb testvéreim közül, nekem tettétek.

Máté 25, 35-36.40b