De Wakers “Ik heb wachters gezet”

De Wakers “Ik heb wachters gezet”

32 vues • 01/11/2013 • 30:11

De laatste maanden, zijn jongeren van over heel de wereld, in Brazilië, Egypte, Frankrijk en elders, de straat op getrokken om zich te laten horen door politici. Sommigen strijden om waarden te verdedigen tegen onrechtvaardige wetten, anderen om misbruik te melden en nog anderen om democratie te eisen.
Deze jongeren engageren zich voor gerechtigheid, voor waarheid, zonder geweld, door middel van openbare acties. Ze lopen, waken, staand of zittend, dag en nacht, opdat het geweten niet in slaap zou vallen, om de politici aan hun verantwoordelijkheid te herinneren, om de mensheid te herhalen wat haar onvervreemdbare fundamenten zijn.
Deze jongeren laten niemand onberoerd. Ze brengen verwondering teweeg, opstand of net het tegenovergestelde: hoop en vreugde. Als ze onderling al geen banden hebben, hebben ze dan tenminste in hun vorm, hun context, hun objectieven, geen gemeenschappelijke wortels en een familieband in de geschiedenis?
Al deze bewegingen, die in verschillende omstandigheden zijn ontstaan, spontaan zijn ontsprongen en op grote schaal door de sociale netwerken zijn verspreid, roepen ons op. Zij brengen ons tot nadenken, tot vorming om de roeping van de Heilige Geest te onderscheiden en te kiezen, om op onze eigen manier wakers te worden.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
Pour nous aider : https://www.tipeee.com/net-for-god-fr
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Magyar
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Polski
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce