De uitdaging van de Islam (1) Christian de chergé en Mohamed

De uitdaging van de Islam (1) Christian de chergé en Mohamed

180 vues • 01/10/2009 • 40:20

Christian de Cherge was prior van de Gemeenschap van de monniken van Tibhirine, een cisterciënzerklooster in het Algerijnse Atlasgebergte. In de bewogen jaren van Algerije, werd hij met 6 andere broeders vermoord.
Het is via een ontmoeting met een moslimvriend Mohamed, dat Cristian de Cherge zijn roeping ontvangt om monnik te worden in het hart van de ontmoeting met de islam. Tijdens de oorlog in Algerije, beschermde Mohamed hem ten koste van zijn eigen leven tijdens een incident. Deze gebeurtenis is bepalend voor zijn bestaan, hij begrijpt er de roeping uit om zich te binden aan dit volk in Algerije.
Het Woord van God
Samen met zijn broeders monniken, wil Christian de Cherge zijn als een biddende ‘onder de andere biddenden’, temidden van de buren en de moslimvrienden waar hij het dagelijkse leven mee deelt. Het is vanuit zijn ervaring dat Christian de Cherge zijn origineel theologisch gedachtegoed ontwikkelt.
Jezus zegt:
“Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader tenzij door mij.”
Christian Salenson, vertrouwd met de geschriften van Christian de Cherge, nodigt ons uit om binnen te treden in de originaliteit van zijn leven en van zijn gedachtegoed. Hij deelt ons zijn diepe overtuiging mee: dit kleine, arme klooster in een verstikkend Algerije is voor onze tijd voor iedereen een teken van de Geest.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Magyar
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Malagasy
Polski
Português
русский (russian)
Česky
Chaîne: Net For God