De prothesemakers met de blote handen – Raymond en Pierre Jaccard

De prothesemakers met de blote handen – Raymond en Pierre Jaccard

24 vues • 01/12/2012 • 30:01

Vandaag neemt Net For God U mee naar de ontmoeting met Pierre en Raymond Jaccard, twee bijzondere broers: sinds 1967 hebben ze duizenden kilometers over de hele wereld afgelegd om de pijn te verlichten van de minst bedeelden, in het bijzonder van de lepralijders. Meer vertrouwend op de Heer dan op hun eigen krachten, geconfronteerd met de meest extreme ellende, hebben ze ertoe bijgedragen duizenden mensen weer op te richten en hen hun waardigheid terug te geven.
Pierre en Raymond Jaccard zijn afkomstig uit de diocese van Besançon in Frankrijk.
Als missionarissen, hebben zij eerst voor lepralijders in Kameroen gezorgd. Al hebben zijn zij geen Doktor opleiding, hebben zij de behandeling van lepra radicaal veranderd en moderne protheses gemaakt uit locale materialen, die aan ieder mens geadapteerd zijn. Deze methode verspreid zich verder dan enkel Afrika, en niet alleen voor lepralijders, maar voor ieder gehandicapt mens.
Het hart van de Missie van de broers Jaccard is de Evangelie, het diepe respect voor de mens. Trouw aan een constante communie met Christus in het gebed, proberen zij ieder mens te zien zoals God hem ziet.

In meer dan dertig jaar tijd, richtten ze 182 missies op in meer dan 34 landen van de wereld, met als enige bagage de taal van het hart en dit vreemde verlangen te beminnen en de mens tot elke prijs te redden..
Vanaf 1978, en gedurende 27 jaar, hebben Pierre en Raymond zich met de zelfde taal van het hart op de straten van Bogota ondergedompeld, in Colombia, bij de afgestoten vrouwen.

Vandaag wonen ze teruggetrokken, ten dienste van een gemeenschap van contemplatieve zusters in het Zuidoosten van Frankrijk. Ze gaan door met hun missie op een andere manier. Hun Meester blijven ze vieren in de Eucharistie, de stilte, de ontmoeting met de mensen
om hen heen. Ze verlichten zo andere ziektes, emotionele en spirituele, verborgen lepra, zodat allen de vreugde mogen kennen een kind van God de Vader te mogen zijn.

This film is made by the Chemin Neuf Community for the International Ecumenical Fraternity, 'Net for God'.

For more information: www.netforgod.tv
To contact us: netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
Deutsch
Español
Magyar
Italiano
Kirundi
Malagasy
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
Créole mauricien
Chaîne: Net For God