Bedankt Thaïs

Bedankt Thaïs

119 vues • 01/05/2012 • 32:00

Deze film is de mooie maar ter gelijke tijd ook diepe getuigenis, van een Frans echtpaar Anne-Dauphine Julliand en haar echtgenoot Loïc. Zij vertellen het leven van hun dochtertje Thaïs en tonen door hun verhaal hoeveel zij van haar hebben ontvangen, door naar haar hart te luisteren, naar haar ziel.

In 2005 in Parijs zijn Anne-Dauphine en Loïc vervuld van een bijna idyllisch geluk.
Ze hebben twee kinderen: een jongen, Gaspard, die bijna 4 jaar is, een meisje, Thaïs, twee jaar en zijn in verwachting van hun derde kind voor juli. Zij bloeien op in hun beroepsleven en houden erg veel van elkaar. Kortom, het leven lacht hen toe… alleen komt er op dit strand een klein zandkorreltje deze zoektocht naar het perfecte geluk verhinderen: terwijl ze naar de kleine oetafdrukken van Thaïs op het natte zand kijken, stellen ze vast dat ze op een speciale manier stapt: haar grote teen staat naar buiten gericht.

Na een serie examens, ontdekken de doktoren dat Thaïs door degenererende genetische ziekte is aangetast. Metachromatische leukodystrofie. Geen enkele hoop tot genezen: zij heeft nog enkele jaren, misschien maanden, te leven! Dat was op de dag van haar 2de verjaardag.

De zo gehoopte levensvreugde valt in puin, moeilijk om nu nog projecten te hebben voor de toekomst. Vooral dat de te komen baby één kans op vier heeft om ook aangetast te zijn! Hoe kun je nou nog gelukkig zijn, in zulke omstandigheden?
Plots, in ons teugelloze alledaagse leven, met de ziekte van Thaïs, ontstond er een helderheid, een lichtkracht in onze ellende: Thaïs is diegene, die gedurende haar lijden, enigmatisch de harten metamorfoseerd, m.n. dat van haar ouders. Zij wordt tot „meester van het Leven”. Thaïs verliest langzamerhand al haar vermogen – spraak, zicht, gehoor, mobiliteit – maar zij straalt enigmatisch een vrede uit die diegene die bij haar komen metamorfoseerd. De ziekte tast haar hele lichaam aan, maar zonder haar hart te bedwingen: door het accepteren van het leven zoals het is, heeft Thaïs ons de levenswijs der liefde geleerd, ze heeft ons geleerd te houden met een H.

Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
moins

Langues :
Nederlands
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Magyar
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
Polski
Chaîne: Net For God