Az atyafiúi szeretet maradjon meg

Az atyafiúi szeretet maradjon meg

59 vues • 01/10/2018 • 29:15

Hogyan haladjunk tovább az egységben? Hogyan találkozzanak és szeressék meg egymást a világban virágzó keresztény egyházak, amelyekről gyakran nem vesznek tudomást?
Az ökumenikus párbeszéd többé már nemcsak az ún. „történelmi” egyházakat érinti, hanem az „újakat” is: az evangélikusokat, pünkösdieket és karizmatikusokat, noha a keresztények kétharmada ma a déli országokból érkezik. Ilyen vonatkozásban vált az utóbbi két évtizedben kivételes eseménnyé a Keresztény Világfórum, amikor ezek a különböző egyházak megtanulhatják megismerni és gazdagítani egymást. A Keresztény Világfórum legutóbbi világtalálkozója Kolumbiában, Bogotában került megrendezésre 2018. április 24. és 27. között. Az egyházak 250 képviselője gyűlt össze, 55 országból. És ismét csoda történt: Isten művének csodálatos felfedezése a többi felekezetben, a beszélgetések mélysége, a meghallgatás minősége, ezek segítettek túllépni az előítéleteken, és valódi közösségben élni.
A 2018-2019-es Net for God év elindításakor ez a film lehetővé teszi, hogy örvendjünk a megtett útnak és még intenzívebben megéljük Krisztus imáját „legyenek mindnyájan egyek..., hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem”. A Keresztény Világfórum egyedülálló élménye megszólítja az egyházakat ezen az egység útján. Így tavaly szeptember 26-án Rómában, egy rövid, 15 perces verzióban bemutatták ezt a filmet a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa előtt, annak plenáris ülésén.
Ce film est réalisé par la Communauté du Chemin Neuf via le réseau international de prière « Net for God ».

Pour plus d'informations : www.netforgod.tv
Pour nous contacter : netforgod@chemin-neuf.org
Pour nous aider : https://www.tipeee.com/net-for-god-fr
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Español
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Lietuvių
Malagasy
Polski
Português
русский (russian)
Česky
Original sous-titré
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce

Kit d'animation

Intercession du mois

Szentlélek, folytasd egybegyűjtésünket Jézus Krisztus iránti kölcsönös szeretetünkben, erősíts meg bennünket a hitben, amelyet megosztunk, és segíts nekünk, hogy prófétai tanúi lehessünk egy szenvedő világnak. Mutasd meg nekünk, hogy milyen konkrét lépéseket tehetünk, hogy más egyházakkal találkozzunk és világíts meg nekünk különböző felekezeteket az egység útján elkövetkező állomásokon.

Parole du mois

„Atyafiúi szeretettel egymás iránt gyöngédek; a tiszteletadásban egymást megelőzők legyetek. Az igyekezetben ne legyetek restek; lélekben buzgók legyetek; az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezők; a háborúságban tűrők; a könyörgésben állhatatosak.”

Rómaiakhoz 12: 10-12