A Keresztény Világfórum. Kövessük együtt Krisztust!

A Keresztény Világfórum. Kövessük együtt Krisztust!

67 vues • 05/07/2016 • 28:35

Az ökumenikus párbeszéd több évtized alatt alakult ki első sorban a katolikus, ortodox, evangélikus és református egyházak között. Ma azonban az evangéliumi és pünkösdi egyházak villámgyors növekedése a déli országokban, átrajzolja a kereszténység térképét. Ezért alakult meg a 21. század elején a Keresztény Világfórum. Ez egy nyílt fórum, ahol az összes keresztény, legyen szó történelmi vagy újabb egyházakról, találkozik és megtapasztalja, hogy Jézus iránti szeretetük erősebb, mint az intézményeiket elválasztó falak. Remény egy látható keresztény egységre, közös tanúságtételre a világban.
moins

Langues :
Magyar
Ce média est aussi disponible en :
Français
English
Deutsch
(arabic) العربي
հայերեն (armenian)
Créole mauricien
Español
Italiano
日本 (japanese)
Kirundi
Latviski
Lietuvių
Malagasy
Nederlands
Polski
Português
русский (russian)
Slovenský
Česky
Chaîne: Net For God

Regarder la bande-annonce

Kit d'animation

Intercession du mois

Atyánk, imádkozunk a Keresztény Világfórumért, különös tekintettel azért a munkáért, amelyet üldözött testvéreinkért folytat. Vezess minket az egység felé ebben a megosztottságoktól szenvedő világban. Emeld fel az egyházainkban és keresztény közösségeinkben az egység munkálóit, akik tanúságtételeiken és Krisztussal való kapcsolatukon keresztül hidakat teremtenek, egy nagy hálót, amely behálózza a földet. Taníts minket túllépni az előítéleteinken, elindulni egymás felé, keresni egymással a párbeszédet. Jöjjön el a Te országod. Add, hogy higgyük, hogy a mártírok nem hiába haltak meg, hogy az ő feláldozott életük az egység vetőmagjaivá váltak.

Parole du mois

Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számolni. Minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből álltak a trón és a Bárány előtt, fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaág. Nagy szóval kiáltották és mondták: „Üdv Istenünknek, aki a trónon ül és a Báránynak!”

A hónap igéjét a Jelenések könyvéből választottuk (Jel 7, 9-10)